www.gemmologi.se erbjuder gemmologiska tjänster såsom identifiering  av diamanter, smycken och ädelstenar samt håller föredrag, kurser och informerar inom allt som har med området att göra.

Med bas i Norrköping gör jag hem och företagsbesök för gemmologisk konsultation. Inom Norrköpings centralort tar jag 800kr + moms i startavgift och därefter 400kr i timmen, minimumkostnaden är alltså 800kr (+moms =1000kr) för en timmes arbete.

För arbete utanför Norrköping tillkommer annan grundavgift och/eller resetillägg. Olika typer av intyg och certifieringar på papper kostar från 300kr + moms utöver timavgift.


 

Pärlor är ett av de mest fascinerande material som finns och har följt männikorna i tusentals år. Jag berättar gärna om användning och utveckling av pärlor och pärlproduktion genom historien.


Vill du lära dig mer om ädelstenar eller kanske är det dags att kompetensutveckla din personal?

Jag besöker gärna din atelje, butik eller föreningslokal för att hålla föredrag eller kurser inom de flesta områden som berör ädelstenarnas värld.
Föredrag och kurser anpassas efter målgrupp och jag skräddarsyr även kurser efter förfrågningar och behov.

Några exempel på föreläsningar är följande:

Ädelstenar i Konsten. Ädelstenar avbildas i konst från alla tider och kulturer. Vad kan tolkas in i ett verk som avbildar ädelstenar?

Diamanten; Maktens och kärlekens sten. Varför har diamanter använts som symbol för makt och hur kommer det sig att diamanter är nästan en självklarhet i förlovnings och vigselsammanhang?

Diamanternas Hemlighet - hur kommer det sig att diamanter har den plats i våra medvetanden den har och hur har synen på diamanter sedan antiken påverkat dess position i dag.
Pris för föredrag och kurser varierar beroende på ämnets art, om det ingår praktiska moment och hur lång tid som tas i anspråk. Till detta kan resekostnader och eventuell lokalhyra tillkomma.

Pärlor och Pärlfiske i Sverige under 1000 år - När, Var och Hur har pärlor haft betydelse i det svenska samhället? Ett föredrag som tar oss från vikingatida gravar på Björkö, via Erik XIV frieri till Elisabeth I av England till 1994 års totalförbud mot pärlfiske i Sverige.

Diamantens Teknik och Vetenskapliga historia. - Diamanter har haft stor påverkan på teknikutvecking och vetenskap, i vissa fall redan innan människan kände till deras existens. Dagens samhälle hade inte kunnat utvecklas utan diamanter. Hur har diamanter påverkat utvecklingen av kulturer och samhällen?

För mer information hör av dig på adress info @ gemacademy.se

 

Betalningar sker till
Bankkonto.

Då stenar skickas tillbaka till kund med post används postförskottsbetalning.

Återkommande kunder faktureras.

UV-ljus är ett bra verktyg för gemmologen men det finns mängder av instrument och tekniker specialanpassade för just ädelstensidentifiering och jag håller gärna både kortare föredrag eller längre kurser kring detta!

www.gemmologi.se ägs och drivs av Jan Asplund, FGA, DGA, styrelseledamot i Sveriges Gemmologiska Riksförening, medlem av Gemmological Association of Great Britain, Gem-A, och är Gemological Institute of Americas, GIA, Alumni samt har genomgått kurser hos bland andra American Gem Society och Diamond Council of America.

Syntetiska ädelstenar är mycket vanliga idag. Vill du veta mer om hur man skiljer syntetiska diamanter eller rubiner från naturliga så håller jag gärna en kurs eller föredrag kring det!
Jade är ett material som kräver stor kunskap hos den som handlar eller värderar föremål. Värdet på jade skiljer oerhört mycket beroende på kvalitet, färg och eventuella behandlingar.
Jade är ett material som kräver stor kunskap hos den som handlar eller värderar föremål. Värdet på jade skiljer oerhört mycket beroende på kvalitet, färg och eventuella behandlingar.

Vill du fråga om föredrag, workshops eller kanske bara undrar något om ädelstenar så kontakta Ädelstensakademin här: