Ädelstensakademin erbjuder gemmologiska tjänster såsom identifiering  av diamanter, smycken och ädelstenar samt håller föredrag, kurser och informerar inom allt som har med området att göra.

Med bas i Norrköping gör jag hem och företagsbesök för gemmologisk konsultation. Inom Norrköpings centralort tar jag 800kr + moms i startavgift och därefter 400kr i timmen, minimumkostnaden är alltså 800kr (+moms =1000kr) för en timmes arbete.

För arbete utanför Norrköping tillkommer annan grundavgift och/eller resetillägg. Olika typer av intyg och certifieringar på papper kostar från 300kr + moms utöver timavgift.


 

Pärlor är ett av de mest fascinerande material som finns och har följt männikorna i tusentals år. Jag berättar gärna om användning och utveckling av pärlor och pärlproduktion genom historien.


Vill du lära dig mer om ädelstenar eller kanske är det dags att kompetensutveckla din personal?

Jag besöker gärna din atelje, butik eller föreningslokal för att hålla föredrag eller kurser inom de flesta områden som berör ädelstenarnas värld.
Föredrag och kurser anpassas efter målgrupp och jag skräddarsyr även kurser efter förfrågningar och behov.

Några exempel på ämnen för föreläsningar är följande:

-Ädelstenar då och nu, hur såg man på ädelstenar i olika tider och kulturer och hur ser vi på och värderar dem idag?

-Diamanter, deras betydelse som ädelsten genom historien och om varför de kan vara så värdefulla.

-Jade - dess historiska betydelse och om dagens stora efterfrågan på jade av hög kvalitet. Hur man identifierar och värderar olika varianter av jade.

-Rubin, en av våra äldsta ädelstenar är också den som utsätts för flest behandlingar. Om hur man identifierar och värderar rubin samt hur behandlingar påverkar hållbarhet och värde.

-Pärlor har en lång historia och vi går igenom vilka typer som finns idag och hur det sett ut och förändrats genom historien.

-Gemmologiska arbetsmetoder. Gemmologi som ämne utvecklades i början av 1900-talet då det uppstod behov av att kunna identifiera odlade pärlor och syntetiska rubiner. Vi går igenom de viktigaste metoderna för ädelstensidentifiering.

-Syntetiska ädelstenar, vad det är och hur man identifierar och skiljer konstgjorda ädelstenar från naturliga.

Pris för föredrag och kurser varierar beroende på ämnets art, om det ingår praktiska moment och hur lång tid som tas i anspråk. Till detta kan resekostnader och eventuell lokalhyra tillkomma.

För mer information hör av dig på adress info @ gemacademy.se

 

Betalningar sker till
Bankkonto.

Då stenar skickas tillbaka till kund med post används postförskottsbetalning.

Återkommande kunder faktureras.

UV-ljus är ett bra verktyg för gemmologen men det finns mängder av instrument och tekniker specialanpassade för just ädelstensidentifiering och jag håller gärna både kortare föredrag eller längre kurser kring detta!

Ädelstensakademin ägs och drivs av Jan Asplund, FGA, DGA, styrelseledamot i Sveriges Gemmologiska Riksförening, medlem av Gemmological Association of Great Britain, Gem-A, och är Gemological Institute of Americas, GIA, Alumni samt har genomgått kurser hos bland andra American Gem Society och Diamond Council of America.

Syntetiska ädelstenar är mycket vanliga idag. Vill du veta mer om hur man skiljer syntetiska diamanter eller rubiner från naturliga så håller jag gärna en kurs eller föredrag kring det!
Jade är ett material som kräver stor kunskap hos den som handlar eller värderar föremål. Värdet på jade skiljer oerhört mycket beroende på kvalitet, färg och eventuella behandlingar.
Jade är ett material som kräver stor kunskap hos den som handlar eller värderar föremål. Värdet på jade skiljer oerhört mycket beroende på kvalitet, färg och eventuella behandlingar.

Vill du fråga om eller beställa identifieringtjänster, föredrag och kurser eller kanske bara undrar något om ädelstenar så kontakta Ädelstensakademin här: