Scandinavian Gem Academy är en del av World Gem Foundation och erbjuder kurser och utbildning inom gemmologi.De teoretiska kurserna läser studenterna på egen hand och i egen takt genom att ladda hem kursmaterialet. För de flesta kursmoment görs även slutproven online men för att bli godkänd i hela Career Gemmology programmet så krävs dessutom en traditionellt övervakad tentamen samt att man genomgått och godkänts i alla praktiska delkurser.

För att påbörja en kurs går du till vår butik och köper den kurs du är intresserad av. Inom något dygn får du via mail inloggningsuppgifter med vilka du kommer åt kursmaterialet och kan ladda hem det. Kursen läser du sedan i din egen takt.

Kursmaterialet är skrivet och utformat av internationellt kända och erfarna experter och är på engelska.

 

Det är Conny Forsberg och Jan Asplund som driver Scandinavian Gem Academy och du kontaktar oss enklast genom att skicka ett mail till: info@scandinaviangemacademy.com

Mer information och fler kontaktuppgifter hittar du på www.scandinaviangemacademy.com

Klicka på bilden för att tydligare se vilka moduler som ingår i Career Gemmology programmet.
Gemmology Today February 2017
November 2016, Läs genom att klicka på bilden!

Schemalagda Praktiska Endagskurser:

22 April 2017- Praktisk Endagarskurs i Diamant och Färgstensgradering.

Plats: ABFs lokal i Krokek, två minuters promenad från Kolmårdens järnvägsstation.
Pris: 125 Euro.
Boka och betala kursen via STORE.

Under kursen går vi igenom kriterier för att bedöma kvalitet hos diamanter och andra vanliga ädelstenar som t ex rubin, safir, smaragd, jade m fl. De 4 c:na gås igenom och vad som skiljer kriterier för god kvalitet hos diamant från vad som är hög kvalitet för andra material.

Kursen vänder sig till både yrkesverksamma inom ädelstensområdet liksom till specialintresserade i allmänhet. Grundkunskaper om diamanter, ädelstenar och gemmologi är en förutsättning för att man ska tillgängliggöra sig kursinnehållet ordentligt.

Skaffa dig en grund eller fräscha upp dina kunskaper om diamanter genom att i egen takt läsa vår teoretiska kurs "Diamonds"!
Klicka på bilden för att se uppläggen för de praktiska kurser som ingår i Career Gemmology programmet. Tider och plats för de praktiska kurserna kommer skickas till de som anmält eller visat intresse. Passar inte de datum vi erbjuder i Sverige kommer det finnas möjlighet att gå kurserna hos någon av våra systerorganisationer i t ex Spanien, England eller Holland.