Välkommen på en endagskurs i Diamant och Ädelstensgradering i Krokek, Kolmården den 22 April!

Kursen sker i Scandinavian Gem Academys regi och går igenom rådande standarder för hur diamanter och andra ädelstenar graderas och ger grunder i förståelse för hur kvalitet bestäms.

Vi går igenom de 4 C:na vilka ligger till grund för all modern diamantgradering och vad som skiljer diamanter från övriga ädelstenar när det gäller att bedöma kvalitet.

Faktorer som färg, klarhet och slipning gås igenom och vi får en förståelse för hur olika faktorer påverkar kvaliteten hos en sten olika mycket beroende på vilket material det handlar om och vi går igenom några av de rådande färggraderingssystem som finns.

Förutom diamanter så tittar vi praktiskt även på rubiner, safirer, smaragd, jade, opal, granat, ametist, turmalin med flera ädelstenar.
Kursen vänder sig till alla som är intresserade av hur man kvalitetsbedömer diamanter och ädelstenar, yrkesverksamma inom pantbanker, auktionsverk och guldsmide liksom intresserad allmänhet kommer ha behållning av kursen.

Kurskostnad 125 Euro inklusive moms. För de deltagare som vill kombinera praktiken med teoretiska kurser så kommer kurskostnaden dras av från valfri del kurs i ”Career Gemmology” programmet. Efter att ha genomgått denna endagarskurs så kan man alltså läsa t ex den teoretiska ”Basic Gemmology” för bara ytterligare 75 Euro.

Förkrav: Ett brinnande intresse för ädelstenar och grundkunskaper om diamanter och ädelstenar. Vi kommer vara två instruktörer under dagen och ha möjlighet att anpassa upplägg och fokus efter deltagarnas önskemål.
 
Datum: Lördag 22 April 2017.
Plats: ABFs lokal i Krokek, 150 meter från Kolmårdens järnvägsstation. (knappt 1h30m från Stockholms Central)

Boka kursen via http://scangemacademy.tictail.com/ genom att klicka på ”Diamond and Coloured Gemstone Grading” sedan ”Add to cart” osv. Pris: 125 Euro inklusive moms.

Frågor? Tveka inte att maila till info@scandianviangemacademy.com eller ringa Jan Asplund: 0 7 0 57 6 44 08.
 
www.scandinaviangemacademy.com

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln