Scandinavian Gem Symposium 17-18 Juni 2017

Scandinavian Gem Symposium ger återigen möjlighet att träffa och lyssna till några av världens ledande experter inom olika delar av ädelstensområdet. Liksom 2016 så kommer år 2017 ge unika möjligheter att träffa och lära känna flera internationella storheter inom gemmologins värld. Symposiet är dessutom ett ypperligt tillfälle att träffa de främsta gemmologerna och ädelstenskännarna inom Sverige och även i övriga Norden samt delar av Europa. 2016 års symposium hade deltagare från 8 länder på plats
Redan nu presenteras några av 2017års talare. Ytterligare talare och seminarier presenteras löpande under vinter och vår 2017.
 
Elise A. Skalwold
Elise Skalwold, Accredited Senior Gemologist, FGA, GG mm, är verksam vid Departement of Earth and Athmospheric Sciences, Cornell University i New York och har publicerat en lång rad artiklar I gemmologisk och mineralogisk fackpress.  Hon är en av de främsta experter som finns på optiska egenskaper och färg hos kvarts och iolit och är känd för sitt experimenterande med och dokumenterande av den så kallade ”vikingakompassen”, alltså hur kalcit kristaller kan ha använts av vikingar för att navigera vid mulet väder.
Elise kommer hålla ett föredrag med titeln ”From Gemology to Mineral Physics & Back Again. Including an Update on a Gem of the Future:  Nano-Polycrystalline Diamond”.
 
Alan Hodgkinson
Alan Hodgkinson började I juvelerarbranschen redan 1957. Han är författare till Visual Optics och Gem Testing Techniques och var den förste att tilldelas the Tony Bonanno award for contributions to Gemological education år 2000. Han har tillsammans med Hanneman utvecklat de för gemmologer välkända Hanneman – Hodgkinson filtren och föreläst och hållit seminarier över hela världen.
Honorary Member the Canadian Gemmological Association.
Honorary Life Member the AGA, SGA, Gem-A, AGTA.
Honorary Valuer of the Institute of Registered Valuers.
Council Member of Gem-A.
 
Geoffrey M. Dominy
Författare till Handbook of Gemmology, Grundare av World Gem Foundation. Geoffrey utvecklade gemmologi kursern och utbildningarna vid Red River Community College och The University of Manitoba i Winnipeg, Kanada. Han har arbetat för the Canadian Institute of Gemmology, varit President för och grundare av the Jewellery Appraisers Association of Canada samt bidragande författare till 5e& 6e upplagorna av Robert Webster’s ‘Gems’.
Geoffreys föredraget bär titeln ”The Lost art of Gem Identification”.
 
Conny Forsberg & Jan O. Asplund

Representerar Scandinavian Gem Academy och är organisatörer av symposiet i samarbete med Sveriges Gemmologiska Riksförening och kommer även 2017 hålla varsitt föredrag.

Kombinationen Forsberg/Asplund utgör eliten inom gemmologi, diamant och ädelstensexpertis i Sverige och det är genom deras internationella kändiskap i form av både flitigt deltagande på gemmologiska evenemang och konferenser samt löpande publicerande av bilder och artiklar i internationel fackpress som gett möjligheten till skapandet av Scandinavian Gem Symposium med så hög nivå på talare.

Forsberg / Asplund driver Scandinavian Gem Academy där det erbjuds de bästa gemmologiutbilningar som finns att tillgå i hela norden.
 
Nytt för 2017 års symposium blir att det kommer finns möjlighet att delta på seminarier och workshops. Till exempel så kommer Alan Hodgkinson under söndagen hålla sin mycket uppskattade ”Visual Optics” workshop. Fler seminarier kommer att annonseras senare.

Nyfiken på hur 2016 års symposium avlöpte? I så fall rekommenderas denna recention på Mindat: http://www.mindat.org/a/Scandinavian_Gem_Symposium_2016

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln