Scandinavian Gem Academy

Igår torsdag den 28/4 lanserades det nybildade internationella utbildningsinstitutet World Gem Foundation vilket är en organisation som tillhandahåller gemmologiska kurser och utbildning. I norden representeras World Gem Foundation av Scandinavian Gem Academy vilket är ett samarbete mellan mig och Conny Forsberg.
Kurserna som erbjuds är till övervägande del internetbaserade men ett antal praktiska kurser kommer också att finnas tillgängliga inom kort. Den tyngsta kursen är den som heter Career Gemmology vilken omfattar drygt 1200 sidor kurslitteratur fördelade på 78 kapitel. Även enklare orienteringskurser inom jade & opal samt organiska ädelstensmaterial finns tillgängliga till mycket fördelaktiga priser jämfört med andra institutioner som erbjuder liknande kurser online.

Responsen på kursernas upplägg, innehåll och utseende har varit överväldigande positiv och kvaliteten på kurserna är mycket hög, faktiskt har personer med erfarenhet av GIA kurser uttryckt att våra kurser verkar vara ganska mycket bättre. Vi håller med om det. Scandinavian Gem Academys kurser går ordentligt på djupet samtidigt som det ingår betydligt mer gradering och värdeaspekter i materialet vilket är något som saknas helt eller endast beskrivs översiktligt i andra gemmologiutbildningar.

Läs mer om Scandinavian Gem Academy och kursutbudet på hemsidan: www.scandinaviangemacademy.com

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln