Gem Testing Techniques

Fick här om veckan Alan Hodgkinsons bok Gem Testing Techniques i brevlådan. Detta verk omfattar hela Hodkinsons gemmologiska gärning och han presenterar tips och tekniker han till största delen själv utvecklat och förfinat. En stor behållning av boken är just alla tips kring hur man maximerar information från de enklaste gemmologiska instrumenten men allra intresantast och viktigast är kapitlet Visual Optics där han beskriver tekniker att identifiera de flesta slipade ädelstenar genom att titta på dem på rätt sätt med en ljuskälla som enda hjälpmedel. Dessa tekniker är något som Alan Hodgkinson lär ut vid seminareir runt om i världen, nästa möjlighet att delta på ett av dem är vid Gem-As konferens senare i år.

Boken kan köpas här: Gem Testing Techniques

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln