Om veckans auktionsresultat.

Både Sotheby´s och Christies har i veckan haft auktioner där flera unika ädelstenar varit till försäljning. Båda auktionsverken hade Fancy Vivid rosa diamanter till försäljning vilka såldes någorlunda enligt förväntningarna. Den som Sothebys sålde var något större, drygt 8 ct än Christies dryga 5 ctare, Sothebys hade även proveniens som härrörde till någon bror ellers syssterdotter till Napoleon vilket jämfört med christiesstenen inte verkar påverkat priset i någon särskillt stor utsträckning.
Sotheby´s sålde även en rubinring för ett pris som vida översteg förväntningarna, 30 miljoner USdollar och på Christies slogs rekord för pris på safir då en sten från Kashmir infattad i ring såldes för drytg 7 miljoner USdollar.
De slutsatser som kan dras från dessa auktioner där även många andra intressanta ädelstenar och smycken såldes är att naturligt färgade diamanter och ädelstenar fortsätter ha en enormt stark marknad. Ska bli kul att följa Tiancheng internationals kommande auktioner i Hong Kong för att se hur priserna på den bästa jaden fortsätter utvecklas

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln