Gemmologisk konferens i Sverige?

Sverige har jämfört med många andra europeiska länder en ganska stor gemmologisk intresseförening med bra kontakter och samarbete med övriga guldsmedsbranschen. Vi är internationellt kända som duktig designers och har en över tusenårig guldsmedstradition. Sverige har länge varit och är fortfarande ett av de viktigaste producentländerna av guld och silver samt har byggt upp stor kunskap inom geologi och gruvbrytning genom århundradena.
Vi har visserligen inga stora ädelstensfyndigheter i Sverige men det finns ändå varianter av kvarts, topas och granat som är av smyckeskvalitet. Ägnar man sig åt mer udda ädelstenar så är Sverige intressant eftersom ädelstenar som t ex Bastnäsit, Scheelit och Gahnit fått sina namn efter svenskar eller svenska fyndorter. Det är få länder som kan ståta med att vara första fyndort för så många olika mineral som Sverige.

Sammantaget gör detta att vi här i landet borde ha goda förutsättningar i form av intresse och kunskap för att genomföra en gemmologisk konferens av internationellt sett hög klass vilket är något som i skrivande stund tycks vara på väg att realiseras. Flera internationellt kända föreläsare inom ädelstensområdet är nämligen redan bokade till ett kommande evenemang i Sverige nästa år.

Lägg datumet 18 juni 2016 på minnet och fortsätt läsa denna blogg för mer information!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln