Old Mine Cut

"Old Miner" "Old Miner"
De tidiga diamantslipformerna var bundna av råstenens form och det tog lång tid från att point-cuts och table-cuts utvecklades till mer avancerade slipformer. Olika varianter av rosenslipningar uppstår under medeltiden och den mer avancerade brioletten är inte långt efter. Fram till mitten av 1700-talet så är tillgången av rådiamanter ytterst begränsad i Europa men fyndigheterna i Brasilien 1725 gör att det blir lite större tillgång till diamanter och sliparna kan börja experimentera, om än med mycket stor försiktighet, för att försöka få ljus att bryta så fördelaktigt som möjligt. Old Mine Cut är ett viktigt steg på vägen till den moderna briljantslipningen.
Etiketter: old mine cut

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln