Antikmässan 2015

Under gågna helg gick årets upplaga av antikmässan av stapeln. Smycken och ädelstenar utgör en väldigt liten del av utbudet men en del intressant förekommer alltid i liknande sammanhang. Silversmycken i nordisk stil som t ex wiwen nilsson med efterföljare fanns det gott om och verkar ha fortsatt god marknad medan det är svårare att hitta föremål där ädelstenarna är av större intresse än bergkristaller. En hel del jade och jadeliknande smycken och föremål fanns till försäljning, dock utan att försäljarna själva i annat än undantagsfall kunde svara med säkerhet på vilken typ av jade föremålen bestod av eller kunde garantera att föremålen verkligen bestod av jade och inte serpentin, aventurin, hydrogrossular, krysopars eller andra jadeliknande material.

Flera antikhandlare med diverseutbud sålde smycken till synes utan att själva veta vad stenarna egentligen är för något eller att de faktiskt är syntetiska. Krävs en allmän höjning av ädelstenskunskaperna hos de som handlar med stenar och smycken annars är risken påtaglig att förtroendet för hela branschen kommer fördärvas.
Etiketter: jade antikmässan

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln