Västerås mineral och smyckemässa 2014

SG Lapidarys Ultratec. På bildskärmen visades den sten som slipades i förstoring. SG Lapidarys Ultratec. På bildskärmen visades den sten som slipades i förstoring.
Hade bara en dryg timme på mig men mässan var sig lik, ett brett men inte särskilt djupt utbud. Man hittar i alla fall både slipad och rå ädelsten av varierande kvalitet, fossil, smycken, mineralstuffer och en del tillbehör och verktyg, dock dåligt med gemmologisk utrustning och litteratur.
Roligast var att SG lapidary tagit med en Ultra Tec maskin, något helt annat än den gamla AF maskin jag själv använder, samt visade och berättade om fasettslipning på den och visade nya slipskivor.
Mineralmässigt har Arne Georgzén inte mest men nog intressantast utbud med en hel del nytt och självplockat material från Namibia. Lennart Säfboms opaler höjer nivån för ädelstensområdet och Jörgen Langhofs antikvariska geologiutbud tillför en ytterligare dimension till hela tillställningen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln