"Det är för billigt!"

I dagens DN finns ett litet reportage om att handla på auktion. Visst ett intressant ämne men som vanligt då personal från auktionsverk och liknande intervjuas i media eller deltar i underhållningsprogram på tv så upprepas det mantra som vi hört i 20 år nu att antikviteter av olika slag "fortfarande är så billiga i Sverige". Såklart att folk som lever på att sälja begagnade saker vill skapa en bild av att deras produkter är "för billiga" trots att det inte är sant.
Det är lätt att jämföra auktionskataloger och slutpriser och visst skiljer priser mellan olika länder men det är inte så att man nu längre kan peka på geografiska regioner och generallisera att det är billigare på vissa platser än andra. Den som utalar sig så är antingen väldigt okunnig inom området eller underskattar sina kunder. De som handlar exklusivare antikviteter och design handlar internationellt och har stor koll på marknaden, oavsett om den fysiskt råkar vara i Stockholm, New York eller Hong Kong.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln