"Det är för billigt!"

I dagens DN finns ett litet reportage om att handla på auktion. Visst ett intressant ämne men som vanligt då personal från auktionsverk och liknande intervjuas i media eller deltar i underhållningsprogram på tv så upprepas det mantra som vi hört i 20 år nu att antikviteter av olika slag "fortfarande är så billiga i Sverige". Såklart att folk som lever på att sälja begagnade saker vill skapa en bild av att deras produkter är "för billiga" trots att det inte är sant.
Det är lätt att jämföra auktionskataloger och slutpriser och visst skiljer priser mellan olika länder men det är inte så att man nu längre kan peka på geografiska regioner och generallisera att det är billigare på vissa platser än andra. Den som utalar sig så är antingen väldigt okunnig inom området eller underskattar sina kunder. De som handlar exklusivare antikviteter och design handlar internationellt och har stor koll på marknaden, oavsett om den fysiskt råkar vara i Stockholm, New York eller Hong Kong.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Shiragha » Diamant:  ”Hej.1-skulle bara fråga köper ni oxå ädelstenar som oslipad? Jag har mycket äde..”

  • Shiragha » Svart & diamanter:  ”Hejsan. Jag har några Sten som hämtar från Afghanistan och Iran. Rå diamant och ..”

  • Nasro » Onlinekurser om diamant & ädelsten:  ”Jag är nybörjare , men väldigt intresserad av ädelstenar och diamant”

  • Christer » Santa Maria, värme & rubin.:  ”Angående det som sades om en "omvänd bevisbörda": "Värmebehandling av t ex rubin..”

  • dan österdahl » Ädelstensakademin nu i Norrköping!:  ”Hej Var kan jag köpa utrustning som lämpa sig för fältstudier ? dan 070 5229035”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln