Västerås mineral och smyckesmässa

Besökte under några timmar idag Västerås mineral och smyckesmässa. Den är trevlig och jämfört med tidigare år så kändes det som att kvalitetsnivån är något högre, om än marginellt. Fanns ganska gott om slipad ädelsten av ganska god kvalitet, dock inte så mycket råsten. På mineralsamlarfronten intet nytt, med enstaka lysande undantag så är mineralstufferna som utbjuds av ganska låg kvalitet och tilltallar i alla fall inte mig, av vad jag såg av besöksströmmarna tillhör jag majoriteten. Som sagt några undantag, två säljare hade mycket intressanta och fina stuffer från framförallt Indien.
Finns en del utrustning också, för stenslipning dock mest förbrukningsmaterial medan för guldsmide finns en del enklare verktyg men även där mest förbrukningsmaterial. Hade varit kul om någon vågade satsa på att ta med hela slipmaskiner och tyngre guldsmedsutrustning som t ex polertrumlare och valsar. För gemmologiska ändamål fanns en del elektroniska testare, vågar och  refraktometrar. Luppar, förstoringsglas och minimikroskop i mängder, dock inga "riktiga" mikroskop med nödvändiga gemmologiska assecoarer. Finns även en del geologisk litteratur och kartor som är intressanta för er som själva vill leta sten.
Trevligt och visst värt besöket. Har du möjlighet så besök mässan imorgon söndag 6/10.
http://www.vags.org/show.shtml
Nästa "mässa" med liknande upplägg går av stapeln söndag 24 november i Stockholm: http://wp.sags.nu/?page_id=16

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln