Mässa eller Marknad?

Nu till helgen går ännu en mineral/sten/smyckemässa av stapeln i Sverige. Denna gång i Västerås. Mässan är visst trevlig och en del intressant dyker alltid upp men det är faktiskt lite tröttsamt att "mässorna" i Sverige (som för det mesta är marknader) är så förutsägbara och lika. Ordet "mässa" betyder faktiskt (om vi bortser från den religiösa betydelsen) årligt återkommande utställning av varor med sikte på återförsäljare.
Tveksam till att särskillt stor del av försäljningen på de svenska "mässorna" går till återförsäljare. Spelar ingen större roll om man är i Västerås, Stockholm, eller Göteborg, man vet vilka utställare/knallar som är på plats. Det är dessutom ett stort glapp både kostnads och presentationsmässigt mellan sten o mineralmässorna och mer renodlade smyckesmässor som t ex Preciousmässan. Borde det inte gå att få till en mässa (i ordets rätta bemärkelse) som ligger någonstans mitt emellan? Finare stuffer, råa och slipade ädelstenar, utrustning och en del smycken men utan krafs och hokuspokus? Det finns gott om duktigt och kunnigt folk inom alla aspekter av mineral, guldsmide, design och ädelsten i Sverige, vore kul om nivån på existerande mässor kunde höjas alternativt att någon vågade prova att fylla upp utrymmet mellan marknader och de "finare" smyckesmässorna.

Jag rekommenderar ändå såklart att ni besöker Västerås Mineral och Smyckemässa i helgen! http://www.vags.org/show.shtml
Etiketter: mässor

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln