Ädelstensakademin nu i Norrköping!

Ädelstensakademin har nu flyttat sitt center till Norrköping! Norrköping har ett bra läge i landet och vi kommer öka intensiteten i erbjudande av identifierings och värderingstjänster, slipningstjänster samt ädelstensrelaterade kurser och utbildningar av olika slag. Bor och verkar du i närheten av Norrköping så hör gärna av dig så berättar vi mer om våra tjänster och erbjudanden!

Nedan följer prislista och exempel på tjänsteerbjudanden gällande 28/9 2013.

Identifiering och Värdering. Priser inklusive skriftligt intyg:
(Innan du ber om en värdering så tänk igenom vilken typ av värde det är du behöver. Vill du t ex ha en försäkringsvärdering, ett marknadsvärde eller ett bouppteckningsvärde? Jag hjälper dig gärna med detta.)

Identifiering av lös slipad sten 300kr + moms = 375kr.
Värdering av lös slipad sten 800kr + moms = 1000kr.
Värdering av smycke med infattad sten varierar, 1000 - 2600kr + moms.
Värdering av smycke utan sten 400kr + moms = 500kr.
Värdering av Svenska och Romerska mynt varierar, 200 - 500kr + moms.
Vid större mängder eller återkommande och löpande uppdrag ges rabatt, be gärna om offert.
I de fall ett föremål kräver fördyrande undersökningar kontaktas kunden med information om eventuella ytterligare kostnader än de i prislistan nämnda.

Exempel på föreläsningar och kurser.
Följande exempel och priser gäller för upp till 10 deltagare. Kurserna anpassas till deltagarnas kunskapsnivå och liknande upplägg kan göras för de flesta ädelstensmaterial eller aspekter inom gemmologi.

Ädelstensakademin skräddarsyr med nöje kurser efter era behov och önskemål.

3 timmar om Rubiner. Föreläsning om rubiner, deras ursprung och vad som gör dem attraktiva som ädelsten följt av praktiska övningar där vi lär oss identifiera rubiner samt skilja på naturliga, syntetiska och behandlade rubiner.
Pris 3000kr + moms = 3750kr. (pris för en heldag, 6 timmar, om rubin 4500 + moms = 5625kr.)

2 timmar om Jade. Föreläsning om Jade, vad det är, dess historiska betydelse och om de senaste årens kraftiga prisökning på jade. Vi lär oss både teoretiskt och praktiskt att identifiera jade och dess imitationer samt fördjupar oss i olika behandlingar och hur materialet bearbetats genom historien.
Pris 2000kr + moms = 2500kr.

Gemmologi I. Introduktion till ämnet gemmologi, diskussion kring begreppet "ädelsten" samt hur ädelstensidentifiering går till. Teori och praktiskt användande av enklare gemmologiska instrument blandas.
Ca 3 timmar, pris 2000kr + moms = 2500kr.

Diamanter - var kommer de ifrån och hur har de fått sin dominerande ställning som smyckessten? En resa som tar oss både till jordens inre och ut i rymden, till hemliga labboratorier och kartellbildningar. Makt, rikedom och glamour omger diamanten men vi går även igenom de problem som jakten på diamanter kan orsaka. Denna föreläsning kan anpassas i tid mellan 1 timme till en hel dag. Pris 1000 - 4600 kr + moms beroende på längd.

Förutom ovanstående så åtar Ädelstensakademin sig även större prospekteringsprojekt av ädelstensfyndigheter, reparations och omslipningar av skadade och slitna stenar, söka upp just den ädelsten du behöver för att förverkliga ditt drömsmycke, liksom arrangerande av resor till ädelstensfyndigheter över hela världen.

Tveka inte att höra av dig till info@gemacademy.se om du har några frågor eller funderingar!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln