Li Pamps sommarprat i P1.

Li Pamp var dagens sommarpratare i P1. Hon är känd från tv där hon deltagit i och lett flera program på antikvitets och värderingstemat. Ett intressant program med flera bra insikter kring för och nackdelar inom branschen och vikten av att brinna för sina intressen samtidigt som man måste våga byta fokus när lågan falnar. Tyvärr så blir det som vanligt när folk i antikvitetsbranschen uttalar sig att det klagas över att antikviteter är alldeles för billigt i Sverige. Vi vet att alla som säljer något tycker att det de säljer är för billigt så det raljerandet är väl uttjatat. Vi minns Knut Knutssons vurm för en fruktskål i något program för ca 10 år sedan där han menade att detta var framtidens antikvitet liksom det eviga tjatet i Antikrundan om att t ex jugendmöbler eller svensk design mm inte uppskattas. Dessa resonemang påminner om marknadsföringen av t ex porslinsfigurer, minnesmynt mm som direkt efter tillverkning marknadsförs som unika med begränsad upplaga och som underförstått kommer stiga oerhört mycket i värde. Fråga alla de som köpte svenska Ecu och Euromynt präglade i små upplagor i guld och silver under 1990-talet. Farligt när duktiga och välrenomerade experter som ska antas vara neutrala försöker styra marknaden på just de produkter de själva är experter på.
Programmet är dock Intressant och värt att lyssna på, särskilt för oss som följt henne några år att få höra lite mer kring hennes bakgrund och övriga intressen.
Du kan lyssna på programmet på P1s hemsida fram till och med 18/9 - 2013.

Etiketter: värdering

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Etikettmoln