Fortsatt höga priser på fin jade.

 

Priserna på Jade, särskilt jadeit, fortsätter stiga. Tiancheng International i Hong Kong sålde nyligen ett jade halsband bestående av 23 kulor med diameter mellan 17 - 23 mm för över 13 000 000 USD. Detta motsäger lite vad analytikerna (och jag med) trott iom att priset på jade ökat så kraftigt så länge, translusent jämt grön jadeitjade har stigit med flera 1000% på några årtionden.

 

Tiancheng Internationa, Rare and exeptional Jadeite bead necklace.

Kommentera gärna:

 • Jorge Torres • 8 december 2020 15:22:33
  Fick du hjälp med Jade?
 • Minns inte alla sammanhang jag kan ha bett om hjälp med jade för de är många. Eftersom att jade kanske är det mest komplexa av alla material människan använt så behöver alla som arbetar med jade hjälp emellanåt. Jade är inte ett material man slarvar med.

  8 december 2020 20:29:04

 • Agnes S. • 26 augusti 2017 11:56:46
  Hej, jag har "en bit typ tegelsten" mörkgrön jade från Kanada, den väger nästan 8 kg
  Undrar vart ska jag vända mig, tänker sälja eftersom mina barn inte är intresserade och jag kan inte trumla desto mindre slipa. Eller kanske låta den bearbeta? var isf? Tack sam för svar
 • Torbjörn Tillkvist • 27 december 2016 21:08:10
  Hej
  Finns det någon expert på Jade i Skåne

  Vänligen
  Torbjörn
 • Hej Torbjörn, känner inte till någon i Skåne som är uttalad expert på jade. Beroende på i vilket sammanhang du behöver experthjälp så vänd dig till de auktionsverk, antikhandlare och juvelerare som finns i dina trakter. Rekomendationen är alltid att besöka flera för att få åsikt kring identitet och värde. Behöver du ändå mer information så går det bra att skicka material hit för analys kring eventuella behandlingar mm.

  28 december 2016 21:03:34

 • Sonja Holmedal • 21 mars 2015 16:07:05
  Hej!
  Har köpt jadestenar i Kina och låtit en silversmed göra halsband. Hur kan man få hjälp med att värdera smyckena?
 • Hej Sonja, beroende på vilken typ av värde du vill veta så finns olika ställen att vända sig till. Pantbanker ger ett pris som är baserat på snabb omsättning, alltså ett ganska lågt värde. Du kan även vända dig till något auktionsverk. Är det ett försäkrings eller återanskaffningsvärde du är ute efter så är det bättre att vända sig till en guldsmed eller någon som är specialicerad på värderingar. Kunskaperna om jade varierar kraftigt mellan olika pantbanker, guldsmeder och auktionsverk så jag rekommenderar att du visar smycket för minst tre - fyra olika, det är viktigt att den som värderar smycket vet hur man identifierar jade så ställ gärna frågor om det.

  24 mars 2015 19:15:58

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar